Κουμαριά Καιρός

2019 – Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ» πραγματοποίησε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, το σταυροδρόμι δύο ηπείρων Ευρώπης και Ασίας.

2019-KON-POLI_4Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε σπουδαία μνημεία του Βυζαντινού Πολιτισμού,  την Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα και τους τάφους των Πατριαρχών, το Αγίασμα των Βλαχερνών όπου ψάλαμε όλοι μαζί τον Ακάθιστο Ύμνο, το Οικουμενικό  Πατριαρχείο στο Φανάρι και φυσικά τον Ναό της Αγίας Σοφίας, μνημεία που  μας προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης. Πραγματοποιήσαμε κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, περιηγηθήκαμε στην Πόλη,  στις περίφημες αγορές της, Καπαλί Τσαρσί και  Αιγυπτιακή αγορά,  «γευτήκαμε» τα χρώματα και τα αρώματά της, διασκεδάσαμε με μουσικές και χορούς της Ανατολής.

Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, πήραμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι υπέροχες αναμνήσεις που θα μας 2019-KON-POLI_2συντροφεύουν. Τόσο όμορφο ήταν το κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας που κατάφερε να υπερισχύσει και της ταλαιπωρίας που υπήρχε κατά την εξάωρη παραμονή μας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στη διάρκεια της οποίας μάλιστα μέλη του συλλόγου μας κατάφεραν να ομορφύνουν την αναμονή όλων όσων βρίσκονταν εκεί πραγματοποιώντας μία αυτοσχέδια μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Η εκδρομή μας στην Πόλη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά το τουριστικό γραφείο του Δάνου Φιλιππίδη (TICKET4ALL.GR), τους  κ. Δάνο, Χρήστο Φιλιππίδη και το προσωπικό τους για την άψογη οδήγηση και συμπεριφορά τους σε όλη την διάρκεια της εκδρομής. Επίσης ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και δεσμευόμαστε για νέες τουριστικές αποδράσεις εξίσου μαγευτικές.

 

Με εκτίμηση

το Δ.Σ.

2019-KON-POLI