Κουμαριά Καιρός

2019- Πανηγύρι

Το Σάββατο στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό πανηγύρι  της Κουμαριάς για τον εορτασμό της Γένεσης της Θεοτόκου παρότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τα αστραπόβροντα και την καταιγίδα έδειχναν προς την ματαίωσή του. Ήδη το απόγευμα είχαν ακυρωθεί οι προγραμματισμένες εμφανίσεις των χορευτικών συγκροτημάτων, Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας και Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφpanigiri_2019_2άς».  Ωστόσο μετά από την Παράκληση – Αρτοκλασία στον Ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου (Μικρή Παναγία), ακολούθησε γλέντι στην Χασαποταβέρνα «Ο Μπάμπης», ο οποίος «προς τιμήν του» προσφέρθηκε να παραχωρήσει αφιλοκερδώς την αίθουσα του καταστήματός του στο Π.Σ. για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Οι παρευρισκόμενοι  (ντόπιοι Κουμαριώτες και φίλοι – επισκέπτες του χωριού) είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ήχους κλαρίνου και λύρας της ορχήστρας του Μιχάλη Παναγούλα και με τον Γιαννακό Ανδρεάδη στο τραγούδι οι οποίοι ξεσήκωσαν τον κόσμο σ’ ένα ξέφρενο γλέντι.

Η  συμμετοχή του κόσμου παρά τη συνεχή βροχόπτωση και κυρίως της νεολαίας ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συνάμα ενθαρρυντική, για τη συνέχιση του θεσμού, υπογραμμίζοντας πως τα πανηγύρια είναι μια σημαντική μορφή ψυχαγωγίας και αντάμωσης των κατοίκων του χωριού.

panigiri_2019_3Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ» ευχαριστεί θερμά όλους τους φίλους και κατοίκους του χωριού που τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους και συνέβαλαν στη επιτυχία του παραδοσιακού πανηγυριού. Πρωτίστως ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τηλαβερίδη Χαράλαμπο που διέθεσε τον χώρο του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Επίσης ευχαριστούμε :

  • τους χορηγούς και δωροθέτους : Κεχαγιά Δημήτρη, Χατζημασούρα Δημήτρη, Νταλιμπίρα Γιώργο, Μούρνο Στέργιο, Τσάμη Γιώργο, Τηλαβερίδη Χαράλαμπο, Κακαφίκα Νίκο, Σιδηρόπουλο Γιάννη, Κέντρο εξυπηρέτησης αγροτών Ημαθίας, Σισμανίδη Γιάννη, Αναστασίου Θανάση, Αναστασίου Νίκου – Μπλέτσα Σουμέλα, Αφοί Μεϊμαρίδη Π., Κατροτζανάκη Κων/νο, Αναστασίου Νικόλαο και Ελευθέριο, Γιανκάκη Ιωάννη, Αφοι Βενετικίδη, Μπιζέτα Γ. και Δ., Στραβέλα Πάρη, Δημούλα Γιώργο, το κατάστημα 2WHELLS, Μαργαριτόπουλο Ε. Δημήτρη, Τσομπανέλη Αντώνη, Χατζηκοκόλη Α.Ε., κ. Μπούθα Στέργιο – Στέλλα Πέπελα, Μούσια Π. Αναστάσιο, Κόγια Νίκο, Τζήμα Δ. Δημήτριο, Μεζεδοπωλείο «Μαύρο Πρόβατο».
  • Τον κ. Αναστασίου Ν. Δημήτριο για την οικονομική προσφορά στον σύλλογο.
  • όλους όσους εθελοντικά βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Ευχόμαστε καλό Χειμώνα με υγεία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.panigiri_2019_4