Κουμαριά Καιρός

πανηγύρι Κουμαριάς 2014

Φέτος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δε δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η Ντόλιανη» στα πλαίσια του εορτασμού για «Το Γενέσιο της Θεοτόκου».

Το Σάββατο 6/9 το πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στην παράδοση και τους μικρούς μας φίλους. Στο χώρο της πλατείας  έγινε η παρουσίαση του εγχειριδίου «Παιχνίδια του χθες…». Το εγχειρίδιο  ήταν ο καρπός  μίας προσπάθειας διάσωσης παραδοσιακών παιχνιδιών των γονιών και των παππούδων, παιχνιδιών που παίζονταν παλιά στο χωριό μας και όχι μόνο και γράφτηκε με πληροφορίες που συνέλεξαν τα παιδιά από κατοίκους τους χωριού. Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να αναβιώσουν κάποια από αυτά.
Παραμονή του πανηγυριού 7/9 ακυρώθηκαν εμφανίσεις των χορευτικών συγκροτημάτων και το γλέντι στην πλατεία λόγω βροχής.
Ανήμερα του πανηγυριού στις 8/9, αν και η βροχή συνέχιζε, στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου κάτοικοι και φίλοι του χωριού είχαν την ευκαιρία να γλεντήσουν με την ορχήστρα του Τάκη Τζήμα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όσους διέθεσαν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά, όσους βοήθησαν στην οργάνωση των εκδηλώσεων καθώς επίσης και όσους παρευρέθησαν.
Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και  στα παιδιά Καλή Πρόοδο και Καλή Σχολική Χρονιά!
Από το Δ.Σ.

pexn(4) pexn(5) pexn(3) pexn(2) pexn(1)

Παιχνίδια του χθες …

 

panig2014 1 pan2014 1

Γλέντι στο παλιό Δημοτικό Σχολείο …